Obavještavaju se korisnici da će u četvrtak, 09.07.2020. godine, u vremenu od 08:00h do 20:00h, biti obustavljena isporuka vode gradu i potrošačima duž transportnog cjevovoda (Vrela, Očinići, Romsko naselje, Zabrđe, Zagrablje i naselje Crna Greda). Razlog obustave predstavlja izvođenje građevinskih radova na sanaciji betonskog zida sabirnog bazena na vodoizvorištu u Podgoru.

Video pokazuje porušeni betonski zid u okviru sabirnog bazena na vodoizvorištu u Podgoru, kada je ispražnjen sabirni bazen i sistem taložnika.

Pomenuti radovi se moraju izvesti kako bi se spriječio ulazak kamenja i pijeska u sabirni bazen i dalje u usisni cjevovod, jer prisustvo kamenja i pijeska može izazvati oštećenja na instaliranim pumpama u pumpnoj stanici „Podgor“.

Slika pokazuje sabirni bazen u okviru koga se nalazi porušeni betonski zid.

Planirani radovi zahtijevaju dnevnu obustavu pumpanja (rada pumpi u pumpnoj stanici „Podgor“) jer se izvođenje građevinskih radova može izvršiti samo tokom dana. Da bi se građevinski radovi mogli izvršiti mora se prethodno isprazniti sabirni bazen i sistem taložnika.

Normalizacija vodosnabdijevanja je planirana od 20:00h.

Izvinjavamo se građanima i molimo za razumijevanje.