Obavještavaju se korisnici naselja Vrela, Očinići, Zabrđe, Zagrablje, Crna Greda, Kruševo ždrijelo, da će u utorak, 24.11.2020. godine biti obustavljeno snabdijevanje vodom u periodu od 10:30h do 14:30h. Razlog obustave predstavlja izvođenje radova od strane CEDIS na 35 kV elektroprenosnoj mreži koji će se izvoditi u periodu od 10:00h do 14:00h. Ovi radovi zahtijevaju beznaponsko stanje (isključenje napona), što će za posljedicu imati prestanak snabdijevanja električnom energijom pumpnih stanica u Podgoru i Višnjici, koja dobijaju napon sa pomenute elektroprenosne mreže, a samim tim i prestanak pumpanja vode u gradske rezervoare.

S obzirom da su gradski rezervoari na visokom nivou popunjenosti gradsko područje će moći da se snabdijeva bez obustave, što nije slučaj sa korisnicima koji se snabdijevaju vodom sa transportnog cjevovoda između Prekidne komore ”Velja Gora” i Prekidne komore ”Lašor”, zatim od Prekidne komore ”Lašor” do Rezervoara na Zagrablju (naselja: Vrela, Očinići, Zabrđe, Zagrablje), kao i korisnicima u prigradskim naseljima Crna Greda i Kruševo Ždrijelo.

Izvinjavamo se korisnicima i molimo za razumijevanje, pogotovo što je obustava vodosnadbijevanja dijela korisnika uslovljena obustavom napajanja električnom energijom pumpnih stanica „Podgor“ i „Višnjica“ zbog izvođenja radova od strane CEDIS.