Obavještavaju se korisnici usluga DOO „Vodovod i kanalizacija Cetinje“ i građani gradskog područja Prijestonice Cetinje, da je DOO „Vodovod i kanalizacija Cetinje“ zajedno sa Službom spasavanja i zaštite Prijestonice Cetinje, uz koordinaciju Komunalne policije i Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, u ponedjeljak, 01.03.2021. godine, izvršila dezinfekciju gradskih ulica i  trgova, gradskih i prigradskih saobraćajnica, šetališta i parking prostora. Dezinfekcija gradskih ulica, naselja i trgova se izvršila sa pojačanom koncentracijom hlora u cilju sprovođenja mjera Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u cilju prevenciju širenja korona virusa (COVID 19).

Potrebne količine vode su punjenje sa hidranta na parkingu kod Njegoševog parka, dok su stručne službe DOO „Vodovod i kanalizacija Cetinje“ izvršile dodavanje odgovarajućih količina hlora, u skladu sa instrukcijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, u cistijerni (7m³) Službe spasavanja i zaštite i cistijerni (8m³) DOO „Vodovod i kanalizacija-Cetinje“. Akcija dezinfekcije je započela u 06:30h a završena je u 10:00h.

Dezinfekcija je izvršena u Bulevaru Crnogorskih heroja, Negoševoj ulici, Puškinovoj ulici, ulici IV proleterske, ulici Pavla Rovinskog, ulici Peka Pavlovića, ulici Crvenog krsta, Mojkovačkoj ulici, svim ulicama u naseljima Gruda i Donje Polje (Vučedolska ulica, Islandska ulica, Petrogradska ulica, Belvederska ulica, ulica Nova 5,6,8).

Dezinfikovani su naselje IV Jul, „Švedsko“ naselje, Dvorski trg, Studentski trg, prostor oko Cetinjskog manastira i Biljarde, prostor ispred i pozadi marketa „Voli“, prostor ispred i pozadi marketa „Roda“, park 13 Jul, itd, platoi ispred spomenika „Vila“ i ispred Bolnice „Danilo I“,Balšića Pazar,  ulica Novice Cerovića, ulica Vuka Mićunovića, ulica Vojvode Batrića, Puškinova ulica, Jabučka ulica, Omladinska ulica, Lovćenska ulica, ulica Sava Burića, ulica Luke Ivaniševića, ulice u prigradskim naseljima Bajice i Humci.