Obavještavaju se korisnici, da će sjutra, u utorak, 11.05.2021. godine, biti privremeno obustavljena isporuka vode gradu u vremenu od 10:00 h do 19:00 h. Razlog ove obustave je isključenje napona na pumpnoj stanici u Podgoru, zbog izvođenja planiranih radova na zamjeni postojećih glavnih visokonaponskih prekidača u ovom objektu novim vakuumskim visokonaponskim prekidačima.

Radi se o realizaciji investicije „Nabavka novih visokonaponskih prekidača sa demontažom postojećih, isporukom i puštanjem u rad“ koja je finansirana kroz Zakon o Prijestonici. Ugovor sa izvođačem Eminent doo Podgorica je potpisan od strane Prijestonice Cetinje dana 25.01.2021. godine. Vrijednost ugovora iznosi 25.410,00 EUR.

Postojeći prekidači su instalirani 1981. godine, kada je i izgrađeno postrojenje, pa se zbog godina eksploatacije nameće nužnost njihove zamjene novim. Radi se o vitalnim komponentama, preko kojih pumpne stanice “Podgor” i “Višnjica” dobijaju napon i preko kojih se uključuju u rad. Nefunkcionalnost bilo kojeg od pomenutih prekidača imalo bi za posljedicu prestanak rada oba postrojenja, a samim tim i prestanak pumpanja vode sa vodoizvorišta u Podgoru, što bi ugrozilo uredno vodosnabdijevanje grada.

Izvinjavamo se korisnicima i molimo za razumijevanje