Obaveštavaju se korisnici da je prilikom jutrošnjeg nevremena došlo do jakih atmosferskih pražnjenja, koja su izazvala havarijsku situaciju, odnosno kvarove na dva niskonaponska prekidača (soft startera) u pumpnoj stanici “Podgor”. S obzirom na nefunkcionalnost prekidača, preko kojih se upuštaju u rad dva niskonaponska pumpna agregata, u pogonu mogu biti samo druga dva funkcionalna niskonaponska pumpna agregata, koji ne mogu obezbijediti dovoljan kapacitet vode za redovno snabdijevanja grada vodom, prinuđeni smo uvesti periodične obustave snadbijevanja vodom. Od četiri instalirana agregata, samo su dva agregata u funkciji.

Danas u periodu od 16:00h do 20:00h će biti obustavljeno snabdijevanje vodom gradu, a zatim će biti omogućeno snabdijevanje vodom gradu od 20:00h do 23:00h. Nakon toga će biti obsutavljeno snabdijevanje vodom od 23:00h do 07:00h narednog dana.

Kontaktirali smo stručne ekipe specijalizovanih firmi iz okruženja i njihov dolazak očekujemo već sjutra, kako bi izvršili defektažu (utvrđivanje da li su samo navedeni djelovi van funkcije ili se radi o većoj havariji) i opravku, ukoliko ista bude moguća.

S obzirom da bi se mogao steći utisak o slaboj pogonskoj spremnosti usljed neposjedovanja rezervnog dijela, u cilju objektivnog obavještavanja javnosti, želimo naglasiti da je DOO “Vodovod i kanalizacija-Cetinje” kandidovao nabavku rezervnih djelova čija nabavka je uvrštena u finansiranje kroz Zakon o Prijestonici Cetinje za 2021. godinu. Nažalost usljed kasnog usvajanja Budžeta Crne Gore za 2021. godinu (Jun 2021. godine) nije se ranije moglo ranije izvršiti sprovođenje nabavki.

Izvinjavamo se korisnicima i molimo za razumijevanje. Sa novim informacijama će korisnici biti blagovremeno informisani.